A.S.F.L.

“Transeuropean Journey: Breaking down stereotypes”

Localizare: Craiova, Dolj

Obiectiv: Proiectul are ca scop principal implicarea, participarea activă şi cooperarea între participanții străini şi tinerii români. Proiectul urmăreşte, de asemenea, dezvoltarea personală a participanţilor, oferindu-le oportunităţi de învăţare interculturală şi conştientizare culturală, de căștigare de noi competenţe şi abilităţi de dezvoltare, multilingvism şi interacţiune participativă.

“Transeuropean Journey: Breaking down stereotypes” a reprezentat  un Schimb de Tineri , care a implicat activ 25 de tineri din Spania, Portugalia, Bulgaria, Polonia si Romania timp de 6 zile, în perioada 25 octombrie – 1 noiembrie 2011, în activități cu privire la stereotipuri, discriminare, în general, şi discriminarea rromilor în special, drepturile omului și egalitatea de șanse din punct de vedere cultural şi istoric.

Activităţile au fost bazate pe educaţia non-formală, fiind utilizate metode precum: prezentări audio/video, discuţii de grup şi brainstorming, simulări şi jocuri de rol, vizite de studiu, studii de caz, vizite culturale şi excursii.

Parteneri: Convenția Organizațiilor Studențești, Universitatea din Craiova prin Centrul de Consiliere și Orientare Profesională, Platforma Europeană pentru Dezvoltarea Tineretului, Tinerii Romi pentru Unitate, Solidaritate și Transparență.

Finanțat din fonduri acordate de către Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune, aprobat, gestionat și monitorizat de către ANPCDEFP – Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, Actiunea 1.1 – Schimburi de tineri.

Experiența în domeniul abordat: Experiența în organizarea și desfășurarea de acțiuni și activități în domeniul educației non-formale.