Despre noi

Asociația Studenților din Facultatea de Litere din Craiova ( ASFL) este o organizație studențească, înființată în anul 1990, reorganizată în anul 2008 și în anul 2010, cu drept de reprezentativitate al studenților din cadrul Facultății de Litere. Odată cu aderarea la Convenția Organizațiilor Studențesti din Craiova (COS) în martie 2008 și apoi la Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR) în mai 2008, asociția a devenit recunoscută la nivel local și național .

Conducerea și administrarea Asociației Studenților din Facultatea de Litere este realizată de membrii Consiliului Director, format din 7 persoane, după cum urmează:

 1. Președinte: Stamatescu Claudia – Raluca;
 2. Prim-vicepreședinte: Draguț Irina;
 3. Vicepreședinte social: Linoiu Mădălina;
 4. Vicepreședinte profesional: Stancu Daniela;
 5. Vicepreședinte marketing și imagine: Lazăr Anamaria;
 6. Secretar: Ciobanu Miruna;
 7. Trezorier: Popa Cristina Loredana.  

În subordinea Consiuliului Director menționat mai sus, există 4 departamente formate din:

 1. Departamentu de resurse umane;
 2. Departamanetul de foundraising;
 3. Departamentul de proiecte;
 4. Departamentu social.

     ASFL vine în sprijinul studenților Facultații de Litere prin apărarea drepturilor și promovarea intereselor sociale, profesionale, culturale și materiale ale acestora, asigurarea transparenței și mediatizării deciziilor luate în cadrul facultății cu privire la studenți cât și derularea diferitelor competiții în vederea asigurării unei pregătiri nonformale a fiecărui student; organizarea de activități pentru apărarea drepturilor omului; organizarea de manifestări profesionale, științifice, culturale, sportive și de altă natură; asigurarea libertății de creație(artistică, științifică); efectuarea de sondaje de opinie în probleme de interes studențesc și pentru alte probleme. 

 Activitățile ASFL sunt centrate pe acțiuni locale: campanii de informare privind diferite programe de finanațare pentru ONG-uri și participare a tinerilor la o paletă largă de programe de învățare non –formală; recrutarea tinerior pentru participarea la activitățile organizației; activităti de educație non – formală în școli; training-uri pentru membri; activităti de socializare și team – building, precum și activităti internaționale: căutare parteneriate pentru proiecte internaționale; participări la seminarii și training-uri internaționale; parteneriate pentru schimburi de tineri; relaționare cu organizații din Europa pentru organizare proiecte, etc.

  Asociația reprezintă studenții Facultății de Litere, fără deosebire de naționalitate, vârstă, sex, religie sau convingeri politice, iar pentru a deveni membri activi, aceștia trebuie doar să se implice în activitățile asociației.

  De-a lungul timpului , ASFL a adunat un portofoliu vast de proiecte , cum ar fi cazarea studenților din facultate sau organizarea Balului Bobocilor în fiecare toamnă.  “More love, no drugs” este un alt proiect al ASFL, care a constat într-o campanie de informare cu privire la două provocări majore ale sec. XXI: utilizarea tot mai mare de droguri ilegale în segmentul de vârstă al adolescenților și riscurile vieții sexuale nepotrivite- un proiect tradițional, ce a contribuit la recunoașterea asociației; “1,2 Step”- proiect de  promovare a dansului; Acesta a constat in organizarea de concursuri și lecții de dans pentru tineri. De asemenea,  organizația noastră implementează anual un proiect care se desfășoară în două ediții: prima are loc în preajma sărbătorilor de iarnă și este dedicată copiilor din centrele de plasament, iar cea de-a doua se organizează cu ocazia sărbătorilor Pascale și este adresată bătranilor din azile .

 ASFL este parte a două federații , una locală și una națională. ” Convenția Organizatiilor Studentesti ” este un ONG umbrelă care reunește toate organizațiile studențești din Universitatea din Craiova. Împreună suntem membri ai UNSR – Uniunea Naționala a Studenților din România , o organizatie umbrelă națională pentru toți studenții din toată România. În acest fel , reprezentanții ONG-urilor au scopul de a vorbi cu colegii lor și cu autoritățile române și internaționale, pentru a proteja drepturile studenților.

         Membrii echipei noastre sunt studenți sau absolvenți de licență sau de master , dar avem  și sprijinul cadrelor didactice de înaltă calificare , care pot fi implicate în proiect în calitate de experți , consilieri, sau în echipa de implementare . Acest nucleu va coordona și dezvolta în continuare alți tineri interesați de problemă, pentru că așa cum afirma și Pat Summitt : ,,Munca în echipă este cea care îi face pe oamenii obișnuiți capabili de rezulate neobișnuite.”